MAKARONY JAJECZNE

Sprężystość i delikatność, złocisty kolor, obiady u babci – to przywodzą na myśl makarony jajeczne. Dla wielu z nas są podstawą diety, często wykorzystywane do przygotowania dań wytrawnych i słodkich. Do stworzenia tak pysznego makaronu potrzebne są zaledwie trzy składniki mąka, jaja i woda. Jednak lata doświadczenia w branży nauczyły nas, że ważna jest też pasja do gotowania, a także wybór odpowiednich produktów i technik wytwarzania makaronu. Na to jak będzie smakował makaron jajeczny, wpływ ma między innymi jakość jajek i rodzaj mąki. Ilość jajek za to decyduje o jego konsystencji, intensywności koloru, i o tym, jak będzie wchłaniał sos i uzupełniał nasze ulubione dania. Szukasz produktów wysokiej jakości do przygotowania potraw dla Twojej rodziny? A może zależy Ci na tradycyjnych makaronach do Twojej restauracji? Zapraszamy do nas! Dowiedz się, jak zniewalający może być smak makaronu jajecznego i stwórz na jego bazie przepyszne danie, które na długo zapadnie w pamięć!

MAKARONY 4 JAJECZNE
Makaron 4-jajeczny to dla wielu osób smak tradycji, na przykład dań przygotowywanych przez mamy i babcie. Dlatego...
MAKARONY 5 JAJECZNE
Chcesz kupić dobrej jakości makaron 5-jajeczny , ale dotychczasowe firmy nie spełniły Twoich oczekiwań? Najwyższy...
MAKARONY 12 JAJECZNE Z...
Makarony z jaj przepiórczych to prawdziwy rarytas dla wszystkich fanów makaronowych uczt . Czy wiesz, jak zdrowe są...
MAKARONY Z JAJ Z...
Kto nie marzy o zjedzeniu rosołu zrobionego z domowym makaronem z jajami od szczęśliwych kur? Wychodzimy naprzeciw...

Aktywne filtry

Domowy makaron jajeczny dla każdego

Kiedy myślimy o pochodzeniu makaronu, od razu przed naszymi oczami pojawiają się Włochy, które słyną z miłości do gotowania i do jedzenia. To ten kraj jest źródłem wielu cennych receptur na różnego rodzaju makarony, a także innowacyjnych metod jego produkcji. Według nas to w recepturze tkwi sekret smaku. Doskonale zdajemy sobie też sprawę z tego, że nasi klienci mają różne potrzeby i preferencje, dołożyliśmy więc starań, aby przygotować asortyment dla największych smakoszy. W naszym sklepie znajdziesz produkty, takie jak choćby: makaron 5-jajeczny czy 4-jajeczny, a także delikatny makaron 2-jajeczny, co oznacza, ile jajek wykorzystano do jego produkcji. Jaja zwiększają kaloryczność makaronu, dodając mu niepowtarzalnego smaku. Nasze propozycje kierujemy do właścicieli restauracji, jak i amatorów ceniących eksperymenty kulinarne.

Czym wyróżniają się nasze makarony jajeczne?

Chyba zgodzisz się z nami, że smak makaronu domowego jest wyjątkowy, przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z rodzinnych obiadów. Chcemy, aby nasze propozycje przeniosły Cię na chwilę w te sentymentalne czasy, dlatego makarony Kopcza wyrabiamy z sercem i pasją. Stawiamy na jakość oraz tradycyjne receptury. Zwracamy również uwagę na walory smakowe i estetyczne. Makarony naszej produkcji nie tracą sprężystości, gdyż do ich wykonania nie używamy ciśnienia, które negatywnie wpływa na strukturę klusek. W produkcji korzystamy z metody „lento lavorazione”, czyli wolnego wytwarzania makaronu, która zwiększa jego jakość oraz potęguje smak. Dzięki temu możemy uzyskać prawdziwy domowy makaron jajeczny, który będzie cennym składnikiem wielu dań. Czy nie lepiej wybierać produkty tworzone tradycyjnymi metodami? Co więcej, makarony wycinamy z płata ciasta, aby zachować jego niepowtarzalną strukturę a przez to także zdolność absorpcji sosu przez makaron. W procesie wytwarzania makaronu zwracamy uwagę przede wszystkim na:

  • - Składniki: Do produkcji makaronu jajecznego używamy wyłącznie najwyższej jakości mąki pszennej oraz świeżych jajek od sprawdzonych dostawców. Te naturalne składniki są kluczem do doskonałego smaku i konsystencji naszego makaronu. Proponujemy też makaron na jajkach od kur z wolnego wybiegu!
  • - Smaki: Dbamy również o zapewnienie szerokiego wyboru smaków naszych makaronów. Dlatego możesz wybierać produkty z dodatkiem ekstraktów warzywnych i owocowych, które dodatkowo podkreślą delikatny smak Twojego dania. Polecamy makaron z grzybami, szpinakiem, pomidorami czy truskawkami.
  • - Mieszanie: Mąka i jajka dokładnie mieszane są w odpowiednich proporcjach, tworząc gładkie i elastyczne ciasto, które zostawiamy, aby odpoczęło.
  • - Wałkowanie: Ciasto jest wałkowane na cienkie arkusze, a następnie krojone na różne kształty, takie jak tagliatelle.
  • - Suszenie: Makaron jest starannie suszony, co pozwala mu zachować świeżość i długotrwałość.
  • - Pakowanie: Po suszeniu makaron jest pakowany w wygodne opakowania, gotowe do dostarczenia do Twojej kuchni. Co ważne, przygotowaliśmy również specjalne boxy tematyczne lub sezonowe, które pozwolą Ci przetestować naszej najbardziej rozpoznawalne produkty.

Naszym znakiem rozpoznawczym jest jakość i bogaty asortyment. Możesz wybrać makaron z 2 jaj, jak i z 12, a także sięgnąć po produkty z jajkami przepiórczymi. Polecamy szerokie wstążki, doskonałe do dań kremowych i zapiekanek, jak i delikatne kluseczki, świetne do zupy. Wybierz makaron z mąki durum lub makarony pełnoziarniste. Na bieżąco reagujemy na potrzeby naszych klientów! Dodaj jajeczny makaron z naszego sklepu do niedzielnego rosołu, a zdziwisz się, że zajada go nawet największy niejadek.

Zastosowanie makaronu jajecznego

Nasz makaron jajeczny to nie tylko podstawa klasycznych dań typu spaghetti czy carbonara, ale także wszechstronny składnik kulinarny. Możesz go używać do:

  • - Dania główne: Twórz wykwintne dania makaronowe z różnymi sosami i składnikami. Dodaj do nich śmietanę, pomidory lub oliwę i twórz niezapomniane kompozycje smakowe.
  • - Sałatki: Dodaj ugotowany makaron do sałatek, aby nadać im smaku i konsystencji. Wzbogacone świeżymi warzywami będą skarbnicą witamin oraz substancji odżywczych.
  • - Zupy: Użyj go jako dodatek do zup i bulionów, aby zwiększyć zawartość kalorii, a także smaku. Marzy Ci się domowy rosół? Wybierz nasze makarony 2-jajeczne i przygotuj ulubioną zupę.
  • - Zapiekanki: Makaron jajeczny nadaje się idealnie do zapiekanek, które zadowolą całą rodzinę. Połącz go z grzybami, mięsem lub cukinią i ciesz się smakiem dania.

Korzystanie z makaronu jajecznego ma wiele zalet. Dodatek jaj wpływa na bogatszy smak potrawy, elastyczność klusek i to, jak komponują się z różnymi sosami. Nasz makaron jest starannie przygotowywany, pakowany i przechowywany, co zapewnia długą trwałość produktu. Jajka dostarczają również białka i innych cennych składników odżywczych sprawiając, że dania z makaronem mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe.

Makarony jajeczne — poznaj ich wartości odżywcze

Makarony jajeczne produkuje się z różnych rodzajów mąki. Każda ma inne właściwości, dzięki którym makaron jest mniej lub bardziej kaloryczny i odrobinę inny w smaku. Ilość dodanych jajek wpływa natomiast na zawartość białka w makaronie. A czy makaron zawiera witaminy lub inne mikroelementy? Oczywiście i to całkiem dużo. W zależności od użytej mąki w makaronie jajecznym znajdziesz:

  • - witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B9),
  • - witaminę E,
  • - witaminę K,
  • - żelazo,
  • - potas,
  • - cynk,
  • - wapń.

Wybierając nasze makarony z dodatkiem warzyw, tych witamin i mikroelementów będzie jeszcze więcej! Może skuszą Cię makarony od szczęśliwej kurki, które tworzone są na bazie jaj z wolnego wybiegu?  U nas znajdziesz makarony jajeczne w różnej formie. Ty wybierz, do jakiej potrawy użyjesz danego makaronu. Dzięki makaronom Kopcza zachwycisz gości, serwując im wspaniały rosół czy danie główne na bazie makaronu jajecznego. Z nami masz pewność, że sos i dodatki nie spłyną na dno talerza, a otulą każdy makaron, tworząc spójną kompozycję.

Zaopatrz swoją restaurację lub domową kuchnię w jakościowy makaron i zaskocz gości niespotykanym smakiem potraw. Zapoznaj się z pozostałą ofertą sklepu. Zachęcamy Cię do zakupu różnych rodzajów makaronu jajecznego, aby eksperymentować w kuchni i cieszyć się różnorodnością smaków. Nasz sklep oferuje szeroki wybór, który pozwoli Ci odkryć nowe kulinarne możliwości. A może skuszą Cię zestawy ulubionych makaronów, które skomponowaliśmy specjalnie dla Ciebie — producent makaronów Kopcza.

Zapraszamy do zapoznania się z innymi kategoriami:

Do góry