MAKARONY Z GRZYBAMI

Makarony stanowią podstawę wielu posiłków. Jednak często poszukujemy nowych, ciekawych smaków, aby urozmaicić swoją kuchnię. Nasza marka proponuje makarony grzybowe, które w wielu daniach wytrawnych z dodatkiem sera i mięsa, a także innych składników, stworzą cudowną kompozycję smaku i aromatu, a Twoje potrawy nabiorą zupełnie nowego charakteru. Jedzenie stale identycznych dań, z tych samych składników, przygotowywanych na szybko może się zwyczajnie znudzić. Zasmakuj w naszych makaronach grzybowych i poznaj wyjątkowe oblicze kuchni.

Aktywne filtry

Jak smakuje makaron z dodatkiem grzybów?

W Polsce grzyby są bardzo popularnym dodatkiem do wielu potraw, a często stanowią podstawę dania. Ich charakterystyczny, delikatny, leśny aromat i wyborny smak sprawiają, że chcemy dodawać je do swoich posiłków. Można więc śmiało powiedzieć, że mamy do czynienia z polskim makaronem, gdyż jest on mocno wzbogacony smakiem grzybów. Jeśli kochasz kuchnię śródziemnomorską, to wypróbuj go do aromatycznej carbonary, a może znajdziesz zupełnie inne połączenie, które wywoła eksplozję w Twoich kubkach smakowych?

Makaron grzybowy może sprawdzić się również do zup. My polecamy go do rosołu, zupy grzybowej, a nawet jako dodatek do kapuśniaku i innych ciekawych dań, jakie pojawiają się każdego dnia na naszych stołach.

Jak podawać makarony grzybowe?

Daniem, w którym makaron grzybowy sprawdzi się doskonale, są łazanki. Przygotowuje się je tradycyjnie z kapustą i kiełbasą, jednak właśnie smak grzybów jest w stanie podkreślić wartość innych składników i uczynić danie wyjątkowym i niepowtarzalnym, które nigdzie nie będzie smakować tak, jak w domu. Jeśli szukasz swojego ulubionego smaku makaronu warzywnego, to koniecznie wypróbuj je wszystkie.

Warzywne smaki

Jeśli jednak kolekcja makaronów grzybowych nie jest najlepszą opcją dla Ciebie i wolisz postawić na nieco inne smaki, to znajdziesz je u nas. Przygotowaliśmy dla Ciebie makarony warzywne, które zachwycą Twoje kubki smakowe. Kolejną propozycją są makarony cytrynowe, sprawdzające się m.in. w daniach kuchni tajskiej, bo nadają im delikatną kwaśność, która jest bardzo pożądana, a także w kuchni śródziemnomorskiej podawana z owocami morza. Możesz je jednak z powodzeniem stosować w innych potrawach, jeśli się rozsmakujesz.

Ciekawą opcją są makarony pomidorowe, które wyjątkowo smakują dzieciom, również w rosole. Sprawdzają się też jako baza do spaghetti, bo kto go nie uwielbia? Można stosować je jako podstawę węglowodanową różnych dań, a nawet jeść bez niczego i tak będą wspaniale smakować.

Oferujemy również makarony szpinakowe, które świetnie komponują się z rybą i kurczakiem. Można również pokusić się o przygotowanie dania z tofu dla wegetarian. Smak podkreślisz siekaną natką pietruszki.

Do góry