MAKARONY 4 JAJECZNE
Czy zastanawiasz się, co znaczy nazwa makaron 4-jajeczny? Do stworzenia pełnego smaku makaronu potrzebujesz tylko wody, mąki i jajek. Na opakowaniach widnieją napisy: makaron 12-jajeczny lub 4-jajeczny, gdyż oznacza to ilość dodanych jajek na kilogram mąki. Im więcej jaj, tym większa kaloryczność makaronu, ale także bardziej wyrazisty smak. Tradycja wytwarzania makaronu jest bogata i długa, a nasza firma stara się ją zachować do dzisiaj. Pragniemy pokazać, jak smakował makaron w dawnych latach, a może uda nam się zabrać Cię do najdalszych zakątków pamięci, związanych z przygotowywaniem domowego makaronu.
Jak powinien smakować jakościowy makaron 4-jajeczny?
Makarony 4-jajeczne, jak i każde inne powinny być wykonywane przede wszystkim z pasją i miłością do gotowania. Nasza firma Makarony Kopcza produkuje makarony od ponad 25 lat, używając do tego nie tylko najnowocześniejszych ciągów technologicznych, ale przede wszystkim serca i pasji.
Każda nitka makaronu wytwarzana jest według domowej receptury metodą ?lento lavorazione?, opierającej się na powolnym procesie tworzenia makaronu, w dość niskiej temperaturze. Jesteśmy jedną z niewielu firm, dla których liczy się jakość i nie przedkładamy jej nad ilością. Każda włoska Mamma i polska Babcia jest dla nas autorytetem, dlatego odeszliśmy od wykonywania makaronów pod ciśnieniem, wycinając je z płata makaronu.
Wierność najlepszym metodom pozwoliła osiągnąć makarony kremowe, matowe i jednolite perfekcyjnie chłonące sos, dlatego stworzone przez Ciebie danie wygląda na spójną kompozycję. Dobrej jakości makaron 4-jajeczny powinien rozpływać się w ustach, być delikatny i pełen smaku. Czy ten, którego używasz na co dzień, jest taki?
Makarony 4-jajeczne i pozostałe nasze wyroby
Wiemy, jak ważna jest jakość makaronu i jak wpływa na całe danie, gdyż sami prowadzimy restauracje, w których gotujemy po polsku i po włosku. Zdajemy sobie sprawę z tego, co lubią ludzie i co przyciąga klientów. Chcesz mieć w swojej ofercie najlepsze produkty? Wybierz:
- Makaron 1 jajeczny
- Makaron 4 jajeczny
- Makaron 5 jajeczny
- Makaron z 12 jaj przepiórczych
- Makaron z jaj z wolnego wybiegu
- Makarony warzywne
- Makarony jajeczne
- Makarony bezjajeczne
- Makarony pełnoziarniste
- Makarony z mąki durum
i spraw, że gotowanie nabierze nowego wymiaru. Niech makaron otula każde warzywo, każdy kawałek mięsa i niech pochłania aromatyczny sos. Tylko na dobrej bazie przygotujesz potrawę, którą zapamiętają wszyscy. Uwielbiamy dobre, włoskie i polskie jedzenie, dlatego proponujemy najlepszej jakości makarony, z których musisz skorzystać - producent makaronów Kopcza.